Formentera, na skok od veľkej sestry

Ak hľadáš miesto, kde by si mohol úplne vypnúť a načerpať novú energiu, ostrov Formentera je tým pravým riešením. Tento malý kúsok raja sa nachádza len kúsok od svojho slávnejšieho suseda, Ibize, a ponúka úplne iný druh kľudu a krásy.

Na Formenteru sa dostaneš najjednoduchšie trajektom z Ibize, ktorý ťa za menej ako hodinu zavezie priamo do srdca tohto idylického ostrova. Po príchode na ostrov môžeš okamžite pocítiť rozdiel: menej davov, nekonečné biele pláže a krištáľovo čistá voda.

Tu je niekoľko aktivít, ktoré by si na Formentere určite nemal vynechať:

Objavovanie pláží

Formentera je známa svojimi nádhernými plážami, ako je napríklad Ses Illetes alebo Llevant. Nezabudni si priniesť plavky a šnorchlovaciu výstroj, pretože podvodný svet je tu úžasne farebný a plný života.

Cyklistika alebo prenájom skútra

Keďže ostrov je relatívne malý, je ideálny na preskúmanie na bicykli alebo skútri. Tieto spôsoby dopravy ti umožnia objaviť aj tie najskrytejšie kúty ostrova.

Návšteva majáku Cap de Barbaria

Tento maják je nielen ikonickým miestom, ale aj skvelým bodom pre nádherné západy slnka. Plus, cesta k nemu je sama o sebe dobrodružstvom, ktoré stojí za to.

Ponuka miestnej kuchyne

Určite si dopraj chutné morské plody a tradičné španielske tapas v niektorom z miestnych reštaurácií. Pokiaľ ide o jedlo, Formentera určite nesklame.

Plavba na paddleboarde alebo kajaku

Prečo nevyužiť pokojné vody okolo Formentery a neprenajať si paddleboard alebo kajak? Je to úžasný spôsob, ako si vychutnať nádherné pobrežie z vody.

Formentera je naozaj kúzelným miestom, kde čas akoby sa spomalil. Tento ostrov je perfektným únikom pre každého, kto hľadá pokoj a relax. Dúfam, že sa tam čoskoro vyberieš a zažiješ všetky jeho krásy na vlastnej koži. Nezabudni, že najlepšie spomienky sa tvoria tam, kde sa cítiš najšťastnejší – a Formentera je určite miestom, kde môžeš nájsť svoje šťastie.

PS: Milujem západy slnka a obzvlášť na tomto magickom mieste!